Du er her

Bjørneklo

Bjørneklo dag 1 var et stort arbejde. Vi er ca. halvvejs i projektet, så det kræver nok en arbejdsdag mere. Til gengæld var der gode klubkammerater, højt humør og ikke mindst pizza. Tak for hjælpen :) 

Kommentarer

ANMs billede

Super godt initiativ, og et kæmpe arbejde, tak for det. Men men men: I er alt for dårligt beskyttede, t-shirts, bare arme, ingen handsker og arbejde i solskin er alt for farligt. Få dråber plantesaft på huden sammen med sollys kan give meget alvorlige hudskader. Skader man kan bøvle med i årevis. Miljøstyrelsen skriver f.eks. følgende: Beskyt dig mod kæmpebjørnekloens saft Kæmpebjørnekloens saft gør huden ekstremt følsom over for sollys og kan give alvorlige forbrændinger. Påvirkede hudområder kan være følsomme over for sollys i årevis. Når man bekæmper kæmpebjørneklo er det derfor vigtigt, at man undgår hudkontakt med planten, også selvom solen ikke skinner. Dæk hele kroppen med handsker og tøj, helst i syntetiske vandafvisende materialer. Hvis du skal slå planten, bør du beskytte dit ansigt med visir eller beskyttelsesbriller. Pas på ikke at klø i ansigtet eller på anden hud med handskerne på. Fortag så vidt mulig bekæmpelsen tidligt eller sent på dagen, når solen står lavt. Gør det til en vane at vaske udsatte hudpartier (typisk ansigt, hals, hænder og underarme), hver gang der er en pause. Får du plantesaft på huden, skal du inden 20 minutter vaske huden med vand og sæbe, og hudområdet skal beskyttes mod sollys i mindst 48 timer. Du bør søge læge og oplyse, hvilke planter du har været i kontakt med.

Super fint at få bekæmpet Bjørneklo. Når jeg ser på billederne fra dagens arbejde får jeg den tanke at det må da være en lækkerbisken for en traktor-fræser, der lynhurtigt klipper hele Bjørnekloen i 1000 stykker både over og under jorden. Næste gang min traktor (+fræser) er i Gørløse, kan jeg prøve min tanke af ???
TINs billede

Hej Michael Vi talte faktisk godt om det. Vi er bange for at hvis man gør det efter de har slået blomst at vi bare spreder frøene endnu mere, men kan vi gøre det inden blomsten folder sig ud burde det vel være fint ? Vi gætter på der er 2-3 uger før de er i fuld flor. Det er kun areal nr.7A (husker det som 7A, hæng mig ikke op på det..) på matrikelkortet som er vores. Henrik Andersen har en god tegning over det og har også sat nogle pinde derude som markere området. Hiv evt fat i mig, eller Henrik hvis du finder på at køre derud, så kan vi vise området. Du ringer bare:)
PERs billede

Flot arbejde - Men pas (bedre) på Jer selv. Kan i f.eks. ikke anvende de engangs-heldragter vi har i sprøjterummet?
TINs billede

Det er svært at se ud fra et stilbillede hvordan vi passer på os selv. Der var "sikkerhedsbriefing" til de som mødte op. Der er både handsker og beskyttende tøj med lange ærmer, til de som vil bruge det. Peter, jeg tror faktisk stoffet i engangs-heldragterne er for tyndt. Saften i planten er meget flydende

Nordsjællands Svæveflyveklub | Kurreholmvej 39 | 3330 Gørløse | Tlf. 48 27 85 00