Du er her

Ud og se med Christian SchlichtkrullLeszno Airport.
Polen

Tog turen fra Arnborg til Leszno i Polen på 11 timer, med indlagt 45 minutters pause, hvilket er rigeligt, når man rejser alene. Der er motorvej det meste af vejen, og jeg oplevede ikke de store forhindringer, bortset fra en polak med en Mercedes på traileren. Få hundrede meter foran mig hoppede Merceren af traileren og fortsatte ind i højre autoværn, mens føreren af ekvipagen tog det modsatte. Så jeg kunne lige komme igennem jord og regnvand til begge sider. Ingen personskade . - Til gengæld så jeg meget kø den anden vej, specielt nær Berlin.- Så jeg tænker jeg tager den nordlige rute via Stettin og Lubeck på hjemturen, hvor der også er fine nye motorveje.  Selvom der er færge til Sjælland, kører jeg uden om og over Jylland. Minimum besparelse: 300 euro, men det koster så 2x3 timer ekstra på vejen.

Trods regnvejr fik jeg en varm velkomst, og Mariusz, som er formand for Leszno svæveflyveklub, fik installeret mig på det nærmeste hotel, som ligger 100 m fra flyvepladsen. Der findes også apartments tilknyttet flyvepladsen til en meget overkommelig pris. Jeg bliver nok på hotellet til kr. 230,- pr. nat inkl. morgenmad. Nok ikke en pris der holder, når vi nærmer os EM for 18m og åbenklasse, som i øvrigt starter engang i juli 2023. Man er ved at gøre klar til denne begivenhed, og der er opstillet nye pavilloner med toilet og badeforhold til lejrpladsen, som nu, af samme årsag, har en vis kvalitet. Der er også el på lejrpladsen, så alt i alt udmærket. Nogle gamle bygninger fra den svundne sovjet tid skæmmer dog stadig, men rygtet vil sige, at man påtænker at investere i en gennemgribende renovering(?).

Flyvepladsen er stor. Sådan ca. 1200m i alle retninger. Her foregår nok det meste af det man kan forestille sig inden for luftsport. Der findes også et frit falds anlæg hvis man skulle kede sig på en regnvejrsdag. Svæveflyvning er dog det man ser mest.
 
Som nævnt ankom jeg i regnvejr, og da det stilnede noget af sidst på dagen, så begyndte man straks at skoleflyve- altså mens det stadig regnede lidt. Når jeg går ned til min morgenmad kl.7, ser jeg allerede de første svævefly i luften. Så vi må konstatere, at aktivitetsniveauet er lidt højere end derhjemme. Dagen efter min ankomst, var vejret straks meget bedre, og for mit vedkommende blev det til en 314 km lang trekant. Kunne godt have fløjet 500, men jeg troede det ville over udvikle sidst på dagen, så jeg var hjemme i god tid. Basen lå i 1700 m og det var ret diset. Godt man har en GPS, ellers skulle jeg have brugt en del tid på at nærstudere kortet, for da jeg manglede 20 km, kunne jeg endnu ikke se Leszno by, ej heller flyvepladsen. Først da jeg mødte det gode gamle kongeslot Zabel Rydzynia 11 km fra flyvepladsen, var jeg helt sikker på at være, hvor min gps sagde jeg var.

Nu er det så heldigt, at der også er nogle gutter her på pladsen. som har 29 èrer. De vil gerne flyve noget "team-flyvning"i forbindelse med stræk. Lyder spændende. Kan blive en god træning for SAC.
 For øvrigt har de en sej lille maskine som slæbefly. Minder om en lille Cessna 150, men produceres i CZ. Ultralight Aircraft Skylane fra Airlony med 100 hk Rotax. Den slæber fint alt fra Nimbus 4 til Asg 29 fuld af vand (600 kg). Den kører vel sine 80-100 slæb om dagen, bruger meget lidt benzin, og så larmer den ikke. - Minder mig om at vi vist har noget tilsvarende stående i vores hangar syd(?) ;-)

 

Fortsættelse følger.

BH CSC

 

Kommentarer

LEOs billede

Tak for din beretning og rigtig god tur Christian
JJTs billede

Go vind Chr!

Nordsjællands Svæveflyveklub | Kurreholmvej 39 | 3330 Gørløse | Tlf. 48 27 85 00