Du er her

Sæsonen går på hæld... Men!

Nu går sæsonen, så smut over i det kølige hjørne og der er knap en måned tilbage af sæsonen. Så kom ud og få de sidste flyveture med, og forbliv i god træning. Ellers er der altid praktiske opgaver, som din klub har brug for din hjælp til.

 

Har du gået og tænkt på at starte med at flyve stræk? Så skal du forsætte med at læse.
Hvis du går med tanken om, at deltage til Junior DM, DM, SM eller Sun Air Cup til næste år, så ville det være en fordel at starte træningen allerede nu, og ligeså snart sæsonen starter igen. Desuden skal du huske, at ansøge om fly til lodtrækningen, ellers kan du ikke regne med fly til konkurrencen. Der vil komme mere information på siden senere. Husk derudover, at forberede dig godt opmod konkurrencen. Der er en del logistik, som skal gå op i en højere enhed, MEN der er ingen tvivl om, at alt arbejdet er det hele værd. Oplevelsen kan ikke sammenlignes med nogen anden svæveflyveoplevelse.


Jeg har valgt at bringe et lille uddrag fra en dagsberetning, som jeg bragte på facebook under DM.

Efter Låsby gik vi tilbage mod vest og ind i Karup, hvor der var små antydninger af skyer. Vi skulle nu op til Arden på et 70km ben. Jeg var klar over, at det kunne blive svært efter Hobro, da det er et vådt område. Vi ramte en bobbel lige før Hobro og tog den til 5000ft. og gled hele vejen til Arden og fik fat deroppe.

Men... Da jeg vendte Arden og tankede højde, så kunne jeg se et totalt blåt ben på 75km. ned til Rykirke. Det måtte blive knald eller fald. Vi fløj i gaggle hele vejen ned, og det gik ok. Vi fandt en smule tørtermik efter Hobro og kunne finde vej til Rykirke. Jeg lå hele tiden højere end de andre, og det var en bevidst plan.

Nu manglede jeg kun at vende Hing før jeg kunne gå på slutglid. Jeg tankede igen højde, da jeg kun manglede ganske få hundrede fod for at nå hjem. Igen med lidt mere højde satte jeg kursen mod sidste vendepunkt. Lige før tankede jeg det sidste højde på, og vendte. Det sidste ben på 36km. fløj jeg under en fin gade med rolig hastighed, mens jeg stadig lå højere end de andre. Så da AB var indenfor rækkevidde satte jeg fart på og overhalede dem, som lå lavere og fik bedre hastighed på.
At ligge med 200+ på finalen med op til flere "wingmans" og samtidig med alle smider vandet, det er sjovt og spændende.
 
- Opsøg de gode oplevelser, de opsøger ikke dig.

Kommentarer

PERs billede

Hørt :)
KCs billede

Tak for dit fine indlæg og jeg er meget enig, lad os sammen få spredt de gode budskaber ang. strækflyvning
BHHs billede

Altså, jeg SKAL flyve stræk næste år. No doubt about it! :-) Bo

Nordsjællands Svæveflyveklub | Kurreholmvej 39 | 3330 Gørløse | Tlf. 48 27 85 00