Du er her

Æresmedlem Eli Valdemar Nielsen

Eli i klubbens Mucha Standard på Kaldred 1963. Biografmanden til venstre og Herbert Andersen til højre.

     

Elly og Eli i slutningen af 90'erne i klubhuset

 

Harmonikaen var fremme ved sammenkomsten af gamle medlemmer i 2005

Det er med stor sorg at vi erfarer at vort æresmedlem Eli Valdemar Nielsen stille er død her i nat den 1.juli i hjemmet.

Eli var næsten med til at starte Birkerød Flyveklub da han blev medlem 3 måneder efter klubben blev stiftet i 1943.
Han deltog i de berømte svæveflyvelejre i Bjergsted og på Bøtø i 1944 og 1945.
Svæveflyvningen blev kortvarigt afbrudt da han på grund af sin indsats i modstandsbevægelse, de sidste måneder inden befrielsen måtte opholde sig i Sverige.

Og interessen for svæveflyvning blev  vedligeholdt, dels som instruktør og med  konkurrencedeltagelse i DM i klubbens Spatz  55, i 1957 og 1959 på Vandel.
Og interessen var så stor, så det i 60’erne blev udbygget med importen af SZD flyene fra Polen.

I 1973 købte en privat gruppe under Eli’s ledelse en Bergfalke OY-ESX og dette projekt blev så samme år til en større gruppe, der købt en Tandemfalke og havde stor glæde af denne.
Men glasalderen var kommet for at blive, så igen var Eli primusmotor i udskiftningen af Tandemfalken i 1981 til den Grob, der står i hangaren i dag.
Og han fløj også de nye glasfiberfly der kom til klubben i 1973, så ren motorflyver var han ikke blevet.
Dette selvom han tog A-certifikat på Grønholt, hvor jeg nu var hans instruktør efter han havde været min svæveflyveinstruktør 10 år tidligere.

Desværre fik han helbredsmæssige problemer med at fornye sine certifikater.
Problemer som man i Sverige sagtens kunne flyve med og tiden ændredes også dette i DK, men da følte Eli at ”flyet var fløjet”.
Men på trods af dette blev han og Elly ved med at komme i klubben til stor glæde for os der kendte familien og harmonikaen kom da også med når der var en anledning til dette. 

Eli var med til at ændre BF til den moderne tid, igennem sit bestyrelsesarbejde i 50’erne og 60’erne.
Og dermed også med til at købe og opbygge Gørløse som hjemsted for klubben fra 1970 og han blev hædret for sin indsats for klubben ved klubbens 50 års jubilæum i 1993, at blive udnævnt til Æresmedlem.

Interessen for de gamle modelsvævefly og store svævefly fulgte ham igennem årene og projektet som DASK  er i gang med, opbygning af klubbens gamle svævefly,  den polske Delfin var han involveret i.
Eli skulle have været med på VGC rally’et på Arnborg i august, som tilskuer og vi vil savne hans gode humør og den interesse har havde for mennesker.

Eli blev 87 år gammel.

Tankerne går til Elly og børnene Marianne og Jesper.

Begravelsen forgår på mandag den 7.juli kl 13 i Lundtofte Kirke og alle er velkommen.

Ære være min ven Eli’s minde

Mogens Hansen

 

 

Kommentarer

GBCs billede

R.I.P. ELI
NF551s billede

Kære Eli , jeg vil savne dig, med alle de minder vi og min familie har haft med dig og Elly og Marianne og Jesper . Ferier i Østrig og Sverige , og ikke mindst julefrokoster på Danmarksvej ! Kærligste hilsner Niels Løger
PERs billede

Tak for mange gode oplevelser med dig Eli. Må lyden fra din harmonika gøre himlen endnu smukkere - Jeg vil lytte efter den næste gang jeg er nær dig.
KLDs billede

Kære Eli Jeg vil altid huske dig som en enestående god Instruktør samt en fantastisk god og rar Svæveflyvekammerat gennem mere end 50 år. Du har i den grad været med til at forme min livskarriere og tusind tak for. Havde glædet mig til vor fælles deltagelse i VGC men sådan ville skæbnen ikke. Er desværre bortrejst på mandag men du er i mine tanker. Tak for alt og vi ses senere. Klaus Degner

Nordsjællands Svæveflyveklub | Kurreholmvej 39 | 3330 Gørløse | Tlf. 48 27 85 00