Du er her

Markeringen af 70 års dagen for Danmarks befrielse

Det var med en lidt underlig fornemmelse i maven, at jeg kørte til Flyvestation Værløse søndag morgen, for at være med til at markere 70 års dagen for Danmarks befrielse.

Grunden var ganske enkel, der er jeg blevet ”opdraget” og har dyrket svæveflyvningen i ca. 32 år i denne klub og det gør lidt ondt at se vores gamle hangar, klubhus, samt de store ubrugte arealer, som kunne udnyttes meget bedre tænker jeg.
Og der var ca en 3000-4000 tilskuer som støttede op om dette arrangement.

Det var Søren P. som havde været tovholder og medarrangør af udstillingen og med masser af hjælp af fruen Lene samt Patrick og en masse hjemmeværnsfolk var det en fantastisk dag.

Vi var blevet spurgt om vi kunne komme med lidt veteranfly og det sørgede en lille gruppe for, med Glenn C. Egon T. Kaj L og Anette i spidsen – kl. ca. 10:25 ankom Anette i Baby og ca. ½ time senere ankom Kaj L i Olympia FIX som bla. vores æresmedlem Holger Lindhardt har fløjet i og senere på dagen har jeg også fået fortalt at han dukkede op og fortalte lidt anekdoter osv. om flyet.

Alt i alt et meget flot arrangement som beviser at mange er meget interesseret i at der kommer flyvemaskiner på FSN Værløse og for NSF vedkommende, en god måde at komme i snak med en masse mennesker som havde fløjet, men også nogle som gerne ville prøve.

Til sidst skal der lyde en stor tak til Søren P. samt hjælperne for at vi måtte være med til denne dejlige dag og håber det kunne være startskuddet til en gentagelse?

På bestyrelsens vegne
Kurt C. Flyvechef NSF

Og her er der lidt billeder fra dagen

 

 

Kommentarer

TUSs billede

KZ VII (OY-XTI) ser altså helt forkert ud i den farve. Selvom det fremgår at man har valgt at den skulle opmales i camuflage. http://www.veteranflyklubben.dk/da/kz-veteran-fly/kz-flyregister/178-kz-vii-u-4-8.aspx For dem der ikke ved det så var OY-ATI Flyvestation Værløse Svæveflyveklub's slæbefly frem til 2008. Den var fremragende til starter med fra hovedbanen på Værløse - men da den slæber ca. 1/2 så godt som Faeta'en - så var slæb med den på bane 15/33 lidt af en prøvelse.
TMPs billede

Vidste ikke den var blevet om-malet - den var flottere i den farve vi havde den i FVS. Og helt enig - flyslæb med start fra bane 33 især i en ASW-19 med bundkobling var en temmelig udfordrende opgave...

Nordsjællands Svæveflyveklub | Kurreholmvej 39 | 3330 Gørløse | Tlf. 48 27 85 00