Du er her

Mindeord for Freddy Møjbæk

Freddy Møjbæk, døde 6.10.2021.
 
En god svæveflyverkammerat er gået bort, efter næsten et års sygdom.
Freddy blev kun 62 år og efterlader sig Nina og 2 børn. Vores tanker går til Jer I denne vanskelige tid.
 
De fleste kendte Freddy som den altid smilende og hjælpsomme flyveklub kammerat, som syntes at have været medlem og pilot altid – mere end 30 år.
 
Det var Freddys passion at flyve - ikke på stræk og konkurrenceplan, men bare det at komme op og nyde den smukke udsigt - kæmpe lidt med termikken over Nordsjælland, var et mål i sig selv.
Freddy havde part i en smuk Cobra i en del år.  Da tiden blev lidt mere knap med job, familie og børn, valgte Freddy at blive medejer af motorsvæveflyet Grob 109B, (i 20 år, heraf 10 år som kasserer). Med Grob XMU var yndlingsturen rundt langs Nordsjællands kyst, og gerne med en gæst for at dele oplevelsen. 
Det blev også til lidt længere ture med flyvekammerater – bl.a. til Tønder og en tur ud over Vadehavet samt ture ind over Sverige.
De senere år var der igen blevet mere tid til den rene svæveflyvning, og rigtig mange vagter som trafikvagt – her blev det hele afviklet i bedste rolige ”flyvelederstil”. Ingen starttider glippede på den vagt! Freddy var ligeledes altid en
god makker på vintervedligeholdelses holdene.
 
Freddy var en af de første til at leje en camping/hyttegrund på flyvepladsen. Igennem mange år, da børnene var mindre, ferierede familien i campingvogn og her for et par år siden købte Freddy og Nina deres hytte, som hurtigt fik dejlig terrasse.  Freddy havde indført, at når de var i hytten, satte han et lille Dannebrog flag op ved terrassedøren, så kunne gæster kigge forbi til en sludder – det var altid hyggeligt og Freddy og Nina brugte hytten flittigt.
 
Freddy var til de stabile lange træk, som edb uddannet fra Odense data skole, blev det til – 20 år hos Alfa-laval-Nordic som It-manager – 10 år hos rederiet Norden, hvor edb-opgaver blev løst på skibene verden over.
30 år i svæveflyveklubben blev det til, men vi havde gerne lagt nogle årtier til – 
 
Ære være Freddys minde.
 
Søren Sylvest.
 

Kommentarer

PERs billede

Jeg vil savne dit altid gode humør Freddy. Flyv stærkt videre. Ære være dit minde.
JJTs billede

Tak for et godt mindeord Søren
JBs billede

Freddy, tak for din gode måde at være på som menneske. Jan

Nordsjællands Svæveflyveklub | Kurreholmvej 39 | 3330 Gørløse | Tlf. 48 27 85 00